Blog

36 Hapat e zgjimit: Një stërvitje shpirtërore në rrugën drejt rigjimit hyjnor.

36 Hapat e zgjimit: Një stërvitje shpirtërore në rrugën drejt rigjimit hyjnor.

  Shkolla Shima në Rosenheim është një shkollë shpirtërore për rizgjimin hyjnor pavarësisht nga çdo fe apo besim. Shkolla ndjek rrugën e dritës së artë-blu dhe trajnon radhët e pionierëve të dritës në mënyrë që ata të ndihmojnë njerëzit e tjerë gjatë fazës së rizgjimit. 36 Hapat e Zgjimit janë…

Seanca shërimi në malin e Tomorit në Shqipëri

Seanca shërimi në malin e Tomorit në Shqipëri

Shqipëria është një vend i njohur jo vetëm për peizazhet e saj mahnitëse, por edhe për vendet dhe praktikat shpirtërore. Një nga këto vende është mali i Tomorit, i cili konsiderohet si një nga malet më të shenjta në Shqipëri. Për shkak të rëndësisë shpirtërore dhe bukurisë natyrore, mali i…

Si mund të promovoni zhvillimin shpirtëror dhe personal?   

Si mund të promovoni zhvillimin shpirtëror dhe personal?  

Si mund të promovoni zhvillimin shpirtëror dhe personal?   Në botën tonë me ritme të shpejta, mund të jetë e vështirë të gjesh kohë për zhvillimin intelektual dhe personal. Prandaj, gjithnjë e më shumë njerëz po kërkojnë mënyra për t’u marrë me vetëdije me spiritualitetin dhe botën e tyre të…

Një qasje holistike për vetë-shërimin

Një qasje holistike për vetë-shërimin

Një qasje holistike për vetë-shërimin   Terapia e artit është një formë psikoterapie që përdor shprehje krijuese si piktura, vizatimi, muzika dhe kërcimi për të trajtuar problemet emocionale dhe psikologjike. Megjithatë, dihet gjithashtu se terapia e artit ka një komponent shpirtëror që lejon një qasje holistike për vetë-shërimin. Këtu janë…

Një perspektivë shpirtërore mbi kalimin në jetën e përtejme.

Një perspektivë shpirtërore mbi kalimin në jetën e përtejme.

  Një perspektivë shpirtërore mbi kalimin në jetën e përtejme.   Vdekja është një temë që na prek të gjithëve, por që shumë prej nesh e shmangin ose e mohojnë. Megjithatë, në shumë tradita shpirtërore, vdekja shihet si një fazë e natyrshme dhe e pashmangshme e jetës që na çon…

Rëndësia e lidhjes midis njerëzve dhe kafshëve në praktikën tonë shpirtërore.

Rëndësia e lidhjes midis njerëzve dhe kafshëve në praktikën tonë shpirtërore.

Rëndësia e lidhjes midis njerëzve dhe kafshëve në praktikën tonë shpirtërore.   Marrëdhënia midis njerëzve dhe kafshëve është një nga marrëdhëniet më të vjetra dhe më të thella që ekzistojnë. Nga pikturat më të hershme të shpellave deri te kafshët shtëpiake moderne, kafshët kanë luajtur gjithmonë një rol të rëndësishëm…

Si mund të ndikojë dieta jonë në praktikën tonë shpirtërore.

Si mund të ndikojë dieta jonë në praktikën tonë shpirtërore.

Si mund të ndikojë dieta jonë në praktikën tonë shpirtërore.   Dieta jonë ka një ndikim të jashtëzakonshëm në shëndetin dhe mirëqenien tonë fizike. Por a e dini se ajo që hamë mund të ndikojë në praktikën tonë shpirtërore?   Lidhja midis të ushqyerit, shëndetit dhe shpirtit. Shumë tradita shpirtërore…

Si mund të na ndihmojë gjeomancia të lidhemi më thellë me natyrën.

Si mund të na ndihmojë gjeomancia të lidhemi më thellë me natyrën.

  Në botën e sotme, shumë njerëz janë të tjetërsuar nga natyra dhe nuk ndihen më të lidhur me mjedisin. Gjeomancia është një praktikë e lashtë që mund të na ndihmojë të lidhemi më thellë me natyrën dhe të përmirësojmë marrëdhëniet tona me mjedisin. “Geomancy” rrjedh nga latinishtja “geomantia”, për…

Wie unsere spirituelle Praxis uns helfen kann, in schwierigen Situationen angemessen zu handeln.

Wie unsere spirituelle Praxis uns helfen kann, in schwierigen Situationen angemessen zu handeln.

In unserem Leben begegnen wir oft schwierigen Situationen, die uns vor große Herausforderungen stellen. Ob es sich um persönliche Krisen, Konflikte am Arbeitsplatz oder schwierige zwischenmenschliche Beziehungen handelt – wie wir in diesen Situationen handeln, kann einen großen Einfluss auf unser Leben haben.   Die Verbindung zwischen Situation, Verhalten und…

Seancat me energji & vizioni – sekreti I shërimit

Seancat me energji & vizioni – sekreti I shërimit

Seancat me energji dhe vizion po bëhen gjithnjë e më popullore dhe janë një mënyrë efektive për të shëruar trupin, mendjen dhe shpirtin. Sekreti i këtij lloji të shërimit qëndron në lidhjen e ngushtë mes energjisë dhe shikimit. Energjia mund të kanalizohet përmes metodave të ndryshme si Reiki, Qigong ose…

Si ndikon lidhja midis trupit dhe shpirtit në mirëqenien tonë?

Si ndikon lidhja midis trupit dhe shpirtit në mirëqenien tonë?

Si ndikon lidhja midis trupit dhe shpirtit në mirëqenien tonë?   Në shoqërinë e sotme që lëviz me shpejtësi, shpesh është e vështirë të gjesh ekuilibrin midis trupit, mendjes dhe shpirtit. Por një lidhje e thellë me veten dhe thelbin tonë shpirtëror mund të ndihmojë në përmirësimin e mirëqenies sonë…

Cili është ndryshimi midis këshillimit dhe largpamësisë dhe çfarë mund të prisni prej tyre?

Cili është ndryshimi midis këshillimit dhe largpamësisë dhe çfarë mund të prisni prej tyre?

  Cili është ndryshimi midis këshillimit dhe largpamësisë dhe çfarë mund të prisni prej tyre? Në shoqërinë tonë moderne ka shumë njerëz që kërkojnë përgjigje për pyetje të rëndësishme. Disa u drejtohen këshilltarëve dhe të tjerë kërkojnë ndihmë nga njerëz me aftësi paranormale ose me saktë të quajtur medium. Por…

REGJISTROHUNI TANI DHE MOS HUMB ASNJË PËRDITËSIM TË BLOGUT!

Ne jemi të kënaqur që ke vendosur të regjistrohesh për artikujt tanë të blogut në faqen e internetit.

Kënaqu duke lexuar dhe faleminderit për interesimin tënd!